Bezienswaardigheden Düsseldorf

Een dag is niet genoeg om alles in Dusseldorf te bekijken, trek er gerust een weekend vooruit. Of je graag oude historische gebouwen bekijkt, of liever moderne architectuur in Dusseldorf komt iedereen tot zijn recht. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er ook veel musea in de stad te vinden.

Altstadt

Altstadt van Düsseldorf

Een bezoek aan Düsseldorf is niet compleet zonder een bezoek aan de Altstadt, Al wandelend zie je het ene na het andere prachtige gebouw. Echter is er een beetje sprake van schone schijn. De meeste gebouwen zijn namelijk na de oorlog gebouwd. Tijdens de tweede wereld oorlog werden grote delen van Düsseldorf namelijk gebombardeerd door de gealieerden. In tegenstelling tot veel andere steden heeft men in Düsseldorf de oude gebouwen weer in ere hersteld en dat is goed gelukt


Rathaus

Dusseldorf Rathaus

Hierboven beschreef ik de Altstadt al, en het Rathaus van Düsseldorf staat aan het Marktplatz in de Altstadt. Grote delen van het Rathaus stammen uit 1570. ten tijde stond het rathaus in het midden van de Altstadt en diende als stadhuis. Momenteel bestaat het Rathaus van Düsseldorf uit 5 gebouwen of eigenlijk vleugels.


Rheinturm

Dusseldorf Rheinturm

Iedere grote stad in Duitsland heeft wel een hoog gebouw, een zogenaamde landmark, in Keulen is er de prachtige Keulse dom, en in Frankfurt is de skyline alleen al een bijzonder gezicht. Dusseldorf heeft vanuit de geschiedenis eigenlijk geen markante gebouwen aan de horizon op de hoge zendmast aan de Rijn na dan. Boven in de toren bevinden zich een uitzichtsplatform, een cafe, en een draaiend restaurant. lees verder


Rheinpromenade

Dusseldorf Rheinuferpromenade

Heerlijk is het hier, vooral met een zonnetje erbij kun je over de Rheinuferpromenade van Dusseldorf heerlijk slenteren, de promenade is in totaal net geen 2 kilometer lang (1928 meter) en is de verbinding tussen de Altstadt en de Medienhafen. Neem gerust wat tijd voor de wandeling en zet je zelf even neer op de trappen bij het Burgplatz en laat de scheepjes voorbijgaan over de Rijn. Voor een natje en een droogje kun je terecht bij één van de vele restaurants.


Köningsallee

Dusseldorf Koningsallee

Wat zou Düsseldorf zijn zonder de KÖ? Het is namelijk veel meer dan één van de belangrijkste winkelstraten van de stad. De Köningsallee wordt door de inwoners van Düsseldorf ook wel de Kö genoemd. De lange straat waarbij prachtige kastanje bomen de straat elegantie geven is het domein van vele luxueuze merken waarbij je op je wenken wordt bedient. Naast de winkels van de dure merken vindt je op de Köningsallee ook drie hotels uit het luxe segment, alle hotels hebben 5 sterren met als extra toevoeging Superieur!


Medienhafen

Dusseldorf medienhafen

Een mooi voorbeeld van stedelijke vernieuwing, De Medienhafen in Dusseldorf was vroeger een oude industriehaven. Samen met een paar gerenommeerde architecten is het gebied onderhanden genomen met als resultaat een opvallende wijk qua architectuur en inrichting. Het leuke is dat veel oude delen zoals de havenkraan en het spoor waarop de kraan rijdt onderdeel zijn geworden van de nieuwe wijk. In de Medienhafen vindt je ook een aantal leuke en hippe hotels.