Boot Düsseldorf

BOOT dusseldorfBoot Dusseldorf is de internationale watersportbeurs waar je als watersportliefhebber geweest moet zijn. Ieder jaar in januari laten jacht- en sloepenbouwers de nieuwste ontwerpen zien aan het publiek. Kun je in de toerisme hal ideeën opdoen voor nieuwe vakantiebestemmingen. Leer je in de activiteiten haal misschien wel surfen of waterskiën.

In totaal worden door de exposanten ruim 17 expositiehallen gevuld met de mooiste watersport producten.  BOOT dusseldorf is dan ook een begrip en veel internationale bedrijven willen maar wat graag hier staan.

Natuurlijk is BOOT Düsseldorf ook een beetje een pracht- en praal show. Je kunt je echt vergapen aan de prachtige jachten, en zeilboten die eigenlijk onbereikbaar zijn tenzij je de loterij een keertje wint.  Volgens de organisatie van de beurs zijn er dit jaar meer dan 1.500 nieuwe boten te zien op de beurs verdeeld over 1.600 standhouders.

Kaarten voor de beurs kun je online kopen, dat scheelt een paar euro en lange wachttijden voor de kassa’s van het beursgebouw.  de kaarten kun je bestellen in de online shop van de Messe Dusseldorf. Een dagkaart kost online € 16,00 en aan de kassa’s van de beurs € 22,00. Met je toegangskaart kun je de hele dag gratis reizen met het openbaar vervoer in Düsseldorf. Dus je kunt je beurs bezoek eventueel afsluiten met een bezoek aan de Altstadt.

Zien en gezien worden

Mijn ervaring met de beurs is dat er deuren voor je opengaan als je netjes gekleed bent en echt interesse toont. Nu ben ik absoluut geen bootjes mens maar ik vergaap mij graag aan alle luxe die men heeft te bieden. Zorg dus voor een net overhemd, eens jasje en nette schoenen en een beetje klasse. Let trouwens ook op de overige bezoekers, de één is nog decadenter gekleed dan de ander. Een beetje mensen kijken mag dus best tijdens BOOT Düsseldorf.

Messe Düsseldorf

De beurs wordt gehouden in de Messe Düsseldorf, in totaal is het complex 100 hectare groot en biedt ruim 22.000 parkeerplaatsen. Verder beschikt de beurs over een eigen U-bahn station en een voetbalstation (Esprit Arena)

Parkeren is tijdens BOOT Düsseldorf mogelijk op P1, P2, en P7 de kosten voor een dag zijn € 8,00 (onder voorbehoud)