Boot Düsseldorf (2025)

BOOT dusseldorf

Boot Düsseldorf is de internationale watersportbeurs waar je als watersportliefhebber geweest moet zijn. Ieder jaar in januari laten jacht- en sloepenbouwers de nieuwste ontwerpen zien aan het publiek. Kun je in de toerismehal ideeën opdoen voor nieuwe vakantiebestemmingen. Leer je in de activiteiten haal misschien wel surfen of waterskiën.

Wanneer is Boot Düsseldorf?

In 2025 wordt BOOT Düsseldorf van 18 januari tot 26 januari gehouden.

In totaal worden door de exposanten ruim 17 expositiehallen gevuld met de mooiste watersport producten.  BOOT Düsseldorf is dan ook een begrip en veel internationale bedrijven willen maar wat graag hier staan.

Natuurlijk is BOOT Düsseldorf ook een beetje een pracht- en praal show. Je kunt je echt vergapen aan de prachtige jachten, en zeilboten die eigenlijk onbereikbaar zijn, maar niet als je de loterij een keertje wint.  Volgens de organisatie van de beurs zijn er dit jaar meer dan 1500 nieuwe boten te zien op de beurs verdeeld over 1600 standhouders.

Kaarten voor de beurs kun je online kopen, dat scheelt een paar euro en lange wachttijden voor de kassa’s van het beursgebouw.  De kaarten kun je bestellen in de online shop van de Messe Düsseldorf. Een dagkaart kost online € 19,00 en aan de kassa’s van de beurs € 25,00. Met je toegangskaart kun je de hele dag gratis reizen met het openbaar vervoer in Düsseldorf. Dus je kunt je beursbezoek eventueel afsluiten met een bezoek aan de Altstadt.

Boek een overnachting

Het is praktisch onmogelijk om alles in één dag te zien. We adviseren je dan ook een hotel te boeken. Rondom de Messe van Düsseldorf zijn diverse hotel te vinden. Wij vergelijken altijd de hotelprijzen via Trivago. Deze website zoekt altijd de beste aanbiedingen voor je op.

Zien en gezien worden

Mijn ervaring met de beurs is dat er deuren voor je opengaan als je netjes gekleed bent en echt interesse toont. Nu ben ik absoluut geen bootjes mens, maar ik vergaap me graag aan alle luxe die men heeft te bieden. Zorg dus voor een net overhemd, een jasje en nette schoenen en een beetje klasse. Let trouwens ook op de overige bezoekers, de één is nog decadenter gekleed dan de ander. Een beetje mensen kijken mag dus best tijdens BOOT Düsseldorf.

Nog een allerlaatste tip: Trek schone en goede sokken en makkelijke schoenen! Op veel boten moet je namelijk je schoenen uittrekken.

Messe Düsseldorf

De beurs wordt gehouden in de Messe Düsseldorf, in totaal is het complex 100 hectares groot en biedt ruim 22.000 parkeerplaatsen. Verder beschikt de beurs over een eigen U-bahn station en een voetbalstation (Esprit Arena)

Parkeren is tijdens BOOT Düsseldorf mogelijk op P1, P2, en P7 de kosten voor een dag zijn zijn afhankelijk van de plek en liggen tussen de 6 a 15 euro per dag.

Kom je met een camper parkeer dan bij P 1 daar zijn ruime parkeerplekken waarvan er 800 zijn uitgevoerd met een stroomaansluiting. De kosten voor een plek zijn 30 euro en deze kun je alleen contact bij de automaat betalen (let op automaat wisselt niet) Je mag dan een dag + nacht blijven staan. Op dit parkeerterrein zijn sanitair voorzieningen aanwezig (codeslot, code staat op parkeerticket)