Evenementen in Düsseldorf (2023)

Je hoeft je niet te vervelen in Düsseldorf er is altijd wel een leuk evenement of een beurs gaande in de stad. Enkele van de evenementen zijn zo groot dat je mag rekenen op veel internationale en regionale interesse. Neem bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstmarkten waar busladingen vol met toeristen ieder jaar een bezoek brengen. Maar ook de beurzen in de Messe van Düsseldorf mogen rekenen op veel belangstelling. De grootste watersportbeurs van Europa bijvoorbeeld.

Carnaval in Düsseldorf

Het stroomgebied van de Rijn met de steden Bonn, Keulen en Düsseldorf is tijdens het carnaval weekeind een losgeslagen gebied. Ik denk dat menig Duitser zoiets heeft van wat daar gaande is is gekkenwerk. Het carnaval in Düsseldorf is niet zo’n groots feest als in Keulen, maar ze doen het wel goed en op een leuke manier met mooie optochten en natuurlijk een biertje te veel.

 De kerstmarkten in Dusseldorf

De binnenstad van Düsseldorf is tijdens de decembermaanden het domein van de kerstmarkten, ieder jaar weer vindt je op 7 plekken in de stad een kerstmarkt. Iedere markt heeft zijn eigen karakter en eigen stijl. Van nostalgisch in de Altstadt van Düsseldorf. tot hip en modern op de Schadowplatz. Wanneer je alle kerstmarkten van Düsseldorf wilt bezoeken op één dag dan moet je stevig doorlopen en is er weinig tijd om een glühwein of een hippe glühchampagne te drinken.  We werken nu al aan de pagina met kerstmarkten in Düsseldorf.

 Beurzen in Düsseldorf

Evenementen in Düsseldorf

Düsseldorf kent een groot beurzen complex de messe van Düsseldorf, jaarlijks het domein van de watersportbeurs BOOT en nog veel meer andere interessante beurzen. De focus ligt voornamelijk op vakbeurzen waar je als consument weinig hebt te zoeken. Bezoek je een beurs dan is het goed te weten hoe je bij de Messe Düsseldorf  komt en wat verder de mogelijkheden zijn zoals overnachtingen en de mogelijkheden om toch nog even de stad te bekijken.

Rheinkirmes

Rheinkirmes - evenementen in Düsseldorf

De grootste kermis van Europa strijkt ieder jaar weer neer in de uiterwaarden van de Rijn. Grote achtbanen, wild draaiende attracties, maar ook nostalgische attracties uit tijden van lang geleden kom je op deze bijzondere kermis tegen. Natuurlijk wordt er op enkele avonden een prachtig mooi vuurwerk afgestoken boven de oevers van de Rijn. Hou je van actie en avontuur, bezoek dan de Rheinkirmes. In 2023 wordt de Rheinkirmes gehouden van 14 juli tot 23 juli.