Hoe kom je in Dusseldorf

Düsseldorf is vanuit Nederland en België makkelijk en snel op verschillende manieren bereikbaar. Hoe kom je in Düsseldorf op de makkelijkste en snelste manier? Dat is met stip op nummer één toch wel de auto. Düsseldorf is namelijk een belangrijk knooppunt van autobanen.

Vanuit Amsterdam/Utrecht

In minder dan 2 uur ben je vanuit Utrecht in het hartje van Düsseldorf. De snelste route gaat via de A57 via Nijmegen en Keulen. Maar ook de route via de A12 en A3 via Oberhausen is een goed alternatief zodra de werkzaamheden ter hoogte van Oberhausen zijn afgerond.

Vanaf de autobaan rijdt je eigenlijk zo het centrum in, dan is het wel even zoeken naar een geschikte parkeerplek of parkeergarage.

Vanuit België

Vanuit Brussel is Düsseldorf ongeveer 2 uur rijden, je volgt voor het grootste deel de E214 en de E25/A73 via Roermond ga je dan Duitsland in.  Er zijn ook alternatieven echter is hier geen tijdwinst te boeken.

Milieusticker Düsseldorf

In veel Duitse steden is een milieusticker verplicht, ook in Düsseldorf dient je auto te zijn voorzien van een milieusticker. Sinds 1 juli 2014 mogen namelijk alleen nog auto’s met een groene sticker de stad in. De meeste moderne auto’s (niet ouder dan 10 jaar) voldoen aan de eisen van een groene sticker. Het aanvragen van een milieusticker is handig en kan gewoon via een Nederlandse website, de sticker is dan binnen 1 a 2 dagen in huis. Word je in Düsseldorf zonder milieusticker betrapt, reken dan op een boete van ongeveer € 80,-

Duitse milieusticker nodig?

Met de trein

Trein Düsseldorf

Düsseldorf is snel en makkelijk met de trein bereikbaar. Vanuit Amsterdam en Utrecht rijdt de ICE-international (hogesnelheidstrein) 7 keer per dag zonder over te stappen naar Düsseldorf. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 2 uur en een kwartier. Wie op tijd boekt kan al een treinkaartje bemachtigen voor € 19,- Je kunt de kaartjes het snelste boeken via de website van NS-international.

Vanuit Brussel is de treinreis ongeveer 2,5 uur. Het grootste deel leg je af met de ICE-international. Je moet wel een keertje overstappen op het Hauptbahnhof van Keulen.

Met het vliegtuig

KLM vliegt een paar keer per dag van Amsterdam naar Düsseldorf, of dat echt slim is voor een stedentrip betwijfel ik. Sneller is het sowieso niet als je het inchecken en de controles meerekent. Verder dien je nog van het vliegveld in de stad te komen. De vluchten zijn wel ideaal als je een internationale verbinding hebt geboekt met vertrek vanaf de luchthaven van Düsseldorf.