Kerstmarkten in Düsseldorf

Kerstmarkten in Düsseldorf

Zijn één van de bekendste kerstmarkten onder Nederlanders. Logisch als je beseft dat Düsseldorf slechts anderhalf uur rijden is van Utrecht en de stad tijdens de adventsperiode erg gezellig is. De straten zijn tijdens deze tijd van het jaar feestelijk verlicht en de etalages van de winkels zijn helemaal in de kerststemming.

Düsseldorf is niet alleen een stad om de kerstmarkten te bezoeken het is ook één van de betere winkelsteden van Duitsland. De KÖ (Köningsallee) is beroemd vanwege de vele luxe merken en het winkelcentrum van de stad zelf heeft ook veel leuke winkels te bieden.

In Düsseldorf zijn tijdens de adventsperiode zes kerstmarkten te vinden, deze liggen allemaal op loop afstand van elkaar. Je kunt er dus wel een dag voor uit trekken om alle kerstmarkten te bezoeken.

Marktplatz Kerstmarkt

Kerstmarkten in Düsseldorf marktplatz

We beginnen gelijk met de gezelligste en meest authentieke kerstmarkt van Düsseldorf. In de Düsseldorfer Altstadt ligt het oude marktplein voor het oude stadhuis van de gemeente. Ieder jaar strijkt hier een ambachtelijke kerstmarkt neer een nostalgische draaimolen. Veel handwerkers laten zien wat ze kunnen maken. Natuurlijk ontbreekt een echte kerstkribbe niet op op deze leuke kerstmarkt. Naast deze kerstmarkt  staat op het naastgelegen Burgplatz een groot reuzenrad. In verwarmde panorama gondels krijg je een mooi uitzicht over de stad, de Rijn en natuurlijk de kerstmarkten. Het reuzenrad blijft iets langer staan en is vooral ’s avonds een prachtig gezicht met de duizenden lampjes.

Gluhwein pyramideFlingerstrasse Kerstmarkt

Al slingerend door de Altstadt van Düsseldorf loopt de Flingerstrasse. Deze winkelstraat is tijdens de kerstdagen voorzien van leuk geschilderde kraampjes met voornamelijk kerstgeschenken, de Flingerstrassse kerstmarkt is één van de culinaire kerstmarkten van Duitsland en heeft daar ook een prijs voor gekregen.

Een absolute eyecatcher is de beroemde Glühwein Piramide. Ga er maar vanuit dat het hier ’s avonds druk is. Logisch want je krijgt hier een hele lekkere huisgemaakte Glühwein. Tijdens de advents weekenden treffen veel inwoners van Düsseldorf elkaar hier voordat men ’s avonds aan de wandel gaat over de kerstmarkten. Het is een gezellig plekje en dichtbij diverse aansluitingen op het openbaar vervoer.

De Flingerstrasse Kerstmarkt is dagelijks geopend van: 

Zondag tot donderdag van  11.00 tot 20.00
Vrijdag en Zaterdag van 11.00 tot 21.00

Kerstmarkt Heinrich Heine PlatzHeinrich Heine Platz

De Kerstmarkt op het Heinrich Heine Platz welke ook bekend is als de Engelchenmarkt vindt je ieder jaar op het plein voor het beroemde Düsseldorfer warenhuis Carsch-Haus. Let ook op de prachtige jugendstil façade van de gebouwen rondom de markt welke stuk voor stuk met handgemaakte engeltjes zijn versierd.In één woord “prachtig”.

Naast stemmige kerstmuziek slenter je over de Heinrich Heine Platz kerstmarkt langs leuke stalletjes met typische kerstproducten en veel zelfgemaakte producten zoals sieraden en kerstversiering. De pachters zijn door de organisatie zorgvuldig gekozen. Ook de lekkerbek kan hier goed terecht, natuurlijk zijn Gluhwein en bratwurst voorhanden op de leuke kerstmarkt maar probeer zeker ook de Pfilzpfannen en de backfisch.

De Heinrich Heine Platz Kerstmarkt is dagelijks geopend van: 

Zondag tot donderdag van  11.00 tot 20.00
Vrijdag en Zaterdag van 11.00 tot 21.00

Shadowplatz kerstmarkt dusseldorfSchadowplatz

Dit ziet er heel leuk uit en is ook erg leuk, het kan hier wel heel druk worden in het weekend. Deze kerstmarkt is een soort kerstmarkt 2.0 zoals ze dat tegenwoordig noemen. Moderne design huisjes, hippe spulletjes te koop en het culinaire aanbod is verfijnd. Wat dacht je van Glühchampagne in plaats van Gluhwein? Deze kerstmarkt is net even wat meer glamour, meer luxe en toch zijn de prijzen hier nog heel normaal. Laat je dus niet afschrikken door de luxe uitstraling.

Rondom de Shadowplatz kun je trouwens fantastisch winkelen, een nieuwe kerst-outfit kun je waarschijnlijk wel vinden bij de grootste Peek en Cloppenburg van Duitsland.

De shadowplatz Kerstmarkt is dagelijks geopend van: 

shadowstrasse kerstmarkt dusseldorf

Zondag tot donderdag van  11.00 tot 20.00
Vrijdag en Zaterdag van 11.00 tot 21.00

Shadowstrasse

Je bent weer terug in de Tradionele kerstmarkt sfeer,langs de drukste winkelstraat van Dusseldorf staan schouder aan schouder schattige houten huisjes met allerhande kerstzaken. Het aanbod op deze kerstmarkt is niet bijzonder te noemen, het is voornamelijk veel typische commerciële kerstmarkt producten wat je hier uitgestalt ziet, gelukkig wordt het de laatste jaren afgewisseld met veel handwerk zoals unieke handgemaakte sieraden en kerstdecoratie.

Openingstijden Kerstmarkt Shadowstrasse:
Zondag tot donderdag van  11.00 tot 20.00
Vrijdag en Zaterdag van 11.00 tot 21.00

Stadtbrucken

Een van de kleinste kerstmarkten van Dusseldorf maar zeker niet minder gezellig. Dankzij de duizenden kleine lichtjes wordt deze markt ook wel de Sternchenmarkt genoemd. Deze markt kun je vinden op de binnenplaats van het Wilhelm-Marx-Haus.
Gustav Grundgens Plaz

De kerstmarkt op het Gustav Grundgens Plaz valt alleen al door de grote ijsbaan van 450m2 op. Heb je tijd over en zin om te schaatsen, dan kan dat voor niks. De kerstmarkt is eigenlijk ontstaan als een tijdelijke plek in verband met de langdurige werkzaamheden in het centrum van Dusseldorf maar heeft zich bewezen en is sindsdien een vaste plek voor een kerstmarkt geworden. Met het Düsseldorfer Schauspielhaus in de achtergrond is deze kerstmarkt geliefd onder de inwoners zelf. Voornamelijk om dat het hier vooral op culinair aanbod genoeg te bieden heeft.

De kerstmarkt op de Gustav Grundgens Plaz opent op 21 november 2016 en is dagelijks van 11.00 tot 20.00 geopend (vrijdag en zaterdag tot 21.00)