Overnachten in Düsseldorf

Overnachten in Düsseldorf kan in verschillende hotels, echter is de keuze voor een hotel in het centrum is redelijk beperkt, De bekende hotelmerken hebben allemaal een vestiging in buitenrand van het centrum. Laat je niet verleiden tot een aanbieding voor een hotel in bijvoorbeeld Ratingen, Leverkussen of Neuss, deze wijken liggen te ver weg van het centrum en maken je afhankelijk van het openbaar vervoer of een auto om in het centrum van de stad te komen. Is een korte wandeling geen probleem kies dan voor een hotel in de nieuwe wijk Medienhafen, hier vindt je een aantal bekende namen zoals Innside by Melia, Radisson Blu, Courtyard by Marriot en het Designhotel Hyatt Regency hotel. Het is ongeveer 20 minuten lopen naar het centrum vanaf deze hotels.

Onze aanraders

Ik bezoek Düsseldorf regelmatig en de hotels hieronder heb ik één of meerdere malen bezocht, je kunt deze teksten lezen als een aanbeveling, echter blijven het altijd moment opnames. Het management van een hotel kan vrij snel schakelen waardoor een beleving in eens heel anders overkomt.

Radisson Blu Media Harbour

Radisson blu dusseldorf

Hippe kamers, en een echt design hotel, maar dat is dan ook wel de standaard van Radisson Blu, het hotel ligt in de medienhafen en op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum. Parkeren kan in de eigen parkeergarage.

De badkamer is zeer licht, iets wat je wel eens mist in een hotel. De douche was goed, lekker krachtig. Nadeel is de klimaat beheersing in de kamer. Deze reageert slecht. Het ontbijt is aan de prijzige kant.

Wij betaalden bijna 35 euro extra per nacht voor 2 personen. Vlakbij het hotel is een vestiging van de Duitse koffieketen Woyton te vinden, hier kun je voor een paar euro ontbijten met een heerlijke koffie.

Sir & lady Astor

sir-lady-astor

Dit hippe hotel is echt leuk, van de buitenkant ziet het er wat saai uit, en de trap naar boven doet een beetje jaren zestig-achtig aan. Maar dan de kamers, deze hebben stuk voor stuk een thema, van Afrika tot Azie. Heel leuk ingericht waarbij geen concessies zijn gedaan aan het comfort.

Wij sliepen hier tijdens het kerstmarkt seizoen en vonden het echt erg leuk. Het ontbijt is een semi buffet, alle warme gerechten worden ter plekke voor je gemaakt. Parkeren kan in de buurt op een afgesloten parkeerterrein voor een paar euro per dag.

Het hotel is verspreid over drie gebouwen, het  Sir Astor, Lady Astor en Widsor hotel, waarbij de laatste wordt gebruikt als de beide Astor hotels volgeboekt zijn.

Intercity Hotel

intercity-hotel

Het intercity hotel ligt praktisch naast het hauptbahnhof van Düsseldorf en binnen 12 minuten sta je op de beroemde Köningsallee. De kamers vond ik persoonlijk wat klinisch en steriel. kom je met de auto dan kun je parkeren in een nabijgelegen parkeergarage.

Het ontbijt gaat tijdens drukke dagen zoals tijdens beurzen en de kerstmarkten in Düsseldorf chaotisch maar is goed genoeg om de dag te starten. Voordeel van een overnachting in het Intercity hotel is de gratis dagkaart voor het openbaar vervoer in de stad waarmee je met alle bussen,trams en U-bahnen mag reizen. Let op de speciale aanbiedingen, Het intercity hotel wordt regelmatig aangeboden in combinatie met treinkaartjes.

Motel One Hauptbahnhof

Motel One Dusseldorf

Ik ben gek op deze nieuwe hotelketen, hippe kamers, hippe mensen, een hippe bar en verder gewoon no-nonsens. Geen flauwekul op de kamer dus.

Gewoon een goed bed, een flatscreen en een goede badkamer. Ondanks dat de hotelkamer wat klein is voldoet het mij perfect. Het is tenslotte maar voor 1 of 2 nachten en ik kom er om te slapen. Voor 10 euro per persoon kun je ook een ontbijtje nemen.

Motel one Hauptbahnhof Düsseldorf ligt in de Japanse wijk, dat zie dan ook direct terug in het interieur van het hotel met de Japanse invloeden.

Hotel Nikko

Een echt Japans hotel, logisch want in Düsseldorf wonen enkele duizenden Japanners,dus er is een Japans hotel. Hotel Nikko is een 4 sterren hotel en dat is te zien ook.Veel luxe en veel mooie dingen. In het hotel restaurant wordt traditioneel Japans gekookt en er wordt en japans ontbijt geserveerd. Het hotel is zeer gunstig gelegen voor een bezoek aan de stad, of de beroemde kerstmarkten in Düsseldorf.