Overnachten in Düsseldorf (2024)

Overnachten in Düsseldorf kan in verschillende hotels, echter is de keuze voor een hotel in het centrum is redelijk beperkt. De bekende hotelmerken hebben allemaal een vestiging in buitenrand van het centrum. Laat je niet verleiden tot een aanbieding voor een hotel in bijvoorbeeld Ratingen, Leverkussen of Neuss. Deze wijken liggen te ver weg van het centrum en maken je afhankelijk van het openbaar vervoer of een auto om in het centrum van de stad te komen.

Is een korte wandeling geen probleem kies dan voor een hotel in de nieuwe wijk Medienhafen, hier vind je enkele bekende namen zoals Innside by Melia, Radisson Blu, Courtyard by Marriot en het Designhotel Hyatt Regency hotel. Het is ongeveer 20 minuten lopen naar het centrum vanaf deze hotels.

Onze aanraders om te overnachten in Düsseldorf

Ik bezoek Düsseldorf regelmatig en de hotels hieronder heb ik één of meerdere malen bezocht, je kunt deze teksten lezen als een aanbeveling, echter blijven het altijd moment opnames. De leiding van een hotel kan vrij snel schakelen waardoor een beleving ineens anders overkomt.

Radisson Blu Media Harbour

Radisson blu dusseldorf

Hippe kamers, en een echt design hotel, maar dat is dan ook wel de standaard van Radisson Blu, het hotel ligt in de medienhafen en op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum. Parkeren kan in de eigen parkeergarage.

De badkamer is zeer licht, iets wat je wel eens mist in een hotel. De douche was goed, lekker, krachtig. Nadeel is de klimaatbeheersing in de kamer. Deze reageert slecht. Het ontbijt is aan de prijzige kant.

We betaalden bijna 35 euro voor het ontbijt per persoon. Vlak bij het hotel is een vestiging van de Duitse koffieketen Woyton te vinden, hier kun je voor een paar euro ontbijten met een heerlijke koffie.

Sir & lady Astor

sir-lady-astor

Dit hippe hotel is echt leuk, van de buitenkant ziet het er wat saai uit, en de trap naar boven doet een beetje jaren zestig aan. Maar dan de kamers, deze hebben stuk voor stuk een thema, van Afrika tot Azië. Leuk ingericht waarbij geen concessies zijn gedaan aan het comfort.

We sliepen hier tijdens het kerstmarktseizoen en vonden het echt leuk. Het ontbijt is een buffet, alle warme gerechten worden meteen voor je gemaakt. Parkeren kan in de buurt op een afgesloten parkeerterrein voor een paar euro per dag.

Het hotel is verspreid over drie gebouwen, het Sir Astor, Lady Astor en Widsor hotel, waarbij de laatste wordt gebruikt als de beide Astor hotels volgeboekt zijn. Een perfecte plek om te overnachten in Düsseldorf tijdens een stedentrip.

Intercity Hotel

intercity-hotel

Het intercity hotel ligt praktisch naast het Hauptbahnhof van Düsseldorf en binnen 12 minuten sta je op de beroemde Köningsallee. De kamers vond ik persoonlijk wat klinisch en steriel. Kom je met de auto dan kun je parkeren in een nabijgelegen parkeergarage.

Het ontbijt gaat tijdens drukke dagen zoals tijdens beurzen en de kerstmarkten in Düsseldorf chaotisch, maar is goed genoeg om de dag te starten. Voordeel van een overnachting in het Intercity hotel is de gratis dagkaart voor het openbaar vervoer in de stad waarmee je met alle bussen, trams en U-bahn mag reizen. Let op de speciale aanbiedingen. Het intercity hotel wordt regelmatig aangeboden in combinatie met treinkaartjes. Dankzij goede ligging in de binnenstad is dit een goed hotel om te overnachten in Düsseldorf.

Motel One Hauptbahnhof

Ik ben gek op deze nieuwe hotelketen, hippe kamers, hippe mensen, een hippe bar en verder gewoon no-nonsense. Geen flauwekul op de kamer dus.

Motel One Dusseldorf

Gewoon een goed bed, een flatscreen en een goede badkamer. Ondanks dat de hotelkamer wat klein is voldoet het me perfect. Het is tenslotte, maar voor 1 of 2 nachten en ik kom er om te slapen. Voor 10 euro per persoon kun je ook een ontbijtje nemen.

Motel One Hauptbahnhof Düsseldorf ligt in de Japanse wijk dat zie dan ook direct terug in het interieur van het hotel met de Japanse invloeden.

Clayton Hotel Düsseldorf City Centre

Hotel Nikko Düsseldorf

Een echt Japans hotel, logisch want in Düsseldorf wonen enkele duizenden Japanners, dus er is een Japans hotel. Clayton Hotel Düsseldorf City Centre is een 4 sterrenhotel en dat is te zien ook. Veel luxe en veel mooie dingen. In het hotel restaurant wordt traditioneel Japans gekookt en er wordt een Japans ontbijt geserveerd. Het hotel is gunstig gelegen voor een bezoek aan de stad, of de beroemde kerstmarkten in Düsseldorf. Dit was vroeger Hotel Nikko.