Winkelen in Düsseldorf

Winkelen DusseldorfBen je gek op winkelen? Dan is Düsseldorf jou stad, je kunt met gemak een dag lang langs alle winkels struinen.  In het centrum van Düsseldorf vindt je dan ook diverse winkelstraten, winkelcentra en grote warenhuizen.  Als je in Düsseldorf niet slaagt dan weet ik het ook niet meer.

Köningsallee

Dusseldorf KoningsalleeDe prachtige Köningsallee, een brede laan omzoomd met kastanje bomen  vindt je alle luxe en dure merken terug. praktisch ieder zich zelf respecterend kledingmerk heeft een flagshipstore aan de Koningsallee welke door de bewoners van Düsseldorf ook wel de KÖ wordt genoemd.  Van Armani tot Dior en can Chanel tot Tommy Hilfiger.  Ik kan er heel kort over zijn de Köningsallee is niet voor iedere portemonnee en persoonlijk ben ik niet zo into de bekende kleding merken maar een middagje windowshoppen langs de Kö tijdens een mooie dag is absoluut de moeite waard. Je komt hier tenslotte om te zien en gezien te worden.

Carsch Haus

Een ander groot winkelparadijs is het Carsch-Haus, dit warenhuis met zes verdiepingen heeft al een lange historie en hoort echt bij Düsseldorf. Hier tref je voornamelijk de bekende merken wat exclusievere merken aan. In de kelderverdieping van het Carsch-Haus kun je iedere dag terecht voor de Mittag tisch, een voordelige en lekkere maaltijd.   Het Carsch-Haus is zo bijzonder dat het een eigen pagina heeft gekregen, Lees hier gerust verder

Schadowstraße

Kun je deze straat vergelijken met de Kalverstraat van Amsterdam? Nee, niet echt. De Schadowstrasse is wel de belangrijkste winkelstraat van Düsseldorf. Het eerste gedeelte van West (Rijn) naar Oost (hauptbahnhof) is autovrij en een zeer gezellig winkelgebied. Hier vindt je onder andere een grote Peek & Cloppenburg en de Zara.  Ook de mooie en complete boekhandel Mayersche heeft hier een prachtige vestiging, een bezoekje zeker waard.

Schadowplatz

Apple StoreAan het plein midden in het centrum vindt je een hypermoderne Apple store, en het bekende modehuis Breuninger.  Let ook even op de mooie architectuur van de winkels. Dit winkelcentrum is enkele jaren geleden opgeleverd. Op de Schadowplatz wordt ook ieder jaar een leuke hippe kerstmarkt gehouden.

Schadow Arkaden

Het overdekte winkelcentrum in de Schadowstraße heet natuurlijk de Schadow Arkaden, Je kunt hier terecht bij diverse bekende modemerken zoals H&M.
Lopen we verder over de Schadowstrasse in westelijke richting dan wordt de straat wat minder gezellig. Er is autoverkeer en een trambaan bijgekomen. Aan beide zijden ligt wel ene brede stoep voor de voetgangers.  Aan dit stuk van de Schadowstrasse bevinden zich onder andere de C&A, Karstadt warenhuis, Galeria Kaufhof warenhuis en voor fotografie liefhebbers is Foto Koch in Düsseldorf een begrip.

Rondom Düsseldorf zijn ook diverse outletcentra van bekende kleding merken, daarover schrijf ik in een ander artikel binnenkort meer informatie.