Winkelen in Düsseldorf (2024)

Ben je gek op winkelen? Dan is Düsseldorf je stad, je kunt met gemak een dag lang langs alle winkels struinen. Winkelen in Düsseldorf is vooral leuk als je veel tijd hebt, in het centrum van Düsseldorf vindt je dan ook diverse winkelstraten, winkelcentra en grote warenhuizen. Als je in Düsseldorf niet slaagt dan weet ik het ook niet meer.

Köningsallee

winkelen in Düsseldorf

De prachtige Köningsallee, een brede laan omzoomd met kastanjebomen vindt je alle luxe en dure merken terug. Praktisch ieder zich zelf respecterend kledingmerk heeft een flagshipstore aan de Koningsallee welke door de bewoners van Düsseldorf ook wel de KÖ wordt genoemd. Van Armani tot Dior en van Chanel tot Tommy Hilfiger. Ik kan er kort over zijn de Köningsallee is niet voor iedere portemonnee. Persoonlijk ben ik niet zo “into” de bekende kledingmerken maar een middagje windowshoppen langs de Kö tijdens een mooie dag is absoluut de moeite waard. Je komt hier tenslotte om te zien en gezien te worden.

Carsch Haus

Een ander groot winkelparadijs is het Carsch-Haus, dit warenhuis met zes verdiepingen heeft al een lange historie en hoort echt bij Düsseldorf. Hier tref je voornamelijk de bekende merken wat exclusievere merken aan. In de kelderverdieping van het Carsch-Haus kun je iedere dag terecht voor de Mittag tisch, een voordelige en lekkere maaltijd. Het Carsch-Haus is zo bijzonder dat het een eigen pagina heeft gekregen, Lees hier gerust verder

(Update, nu wordt het Carsch-haus omgebouwd tot een KaDeWe (inderdaad die kennen we uit Berlijn) Helaas is de bouwer en eigenaar van het pand onlangs failliet gegaan en is het nog onbekend hoe men nu verder gaat.)

Schadowstraße

Winkelen Dusseldorf

Kun je deze straat vergelijken met de Kalverstraat van Amsterdam? Nee, niet echt. De Schadowstrasse is wel de belangrijkste winkelstraat van Düsseldorf. Het eerste gedeelte van West (Rijn) naar Oost (hauptbahnhof) is autoluw en een gezellig winkelgebied. Hier vind je onder andere een grote Peek & Cloppenburg en de Zara. Ook de mooie en complete boekhandel Mayersche heeft hier een prachtige vestiging, een bezoekje zeker waard.

Schadowplatz

Winkelen in Düsseldorf

Aan het plein midden in het centrum vindt je een hypermoderne Applestore, en het bekende modehuis Breuninger. Sinds 2022 is ook de allereerste Duitse vestiging van Coolblue te vinden in de buurt van de Schadowplatz. Let ook even op de mooie architectuur van de winkels. Dit winkelcentrum is enkele jaren geleden opgeleverd. Op de Schadowplatz wordt ook ieder jaar een leuke hippe kerstmarkt gehouden.

Schadow Arkaden

Het overdekte winkelcentrum in de Schadowstraße heet natuurlijk de Schadow Arkaden, Je kunt hier terecht bij diverse bekende modemerken zoals H&M.
Lopen we verder over de Schadowstrasse in westelijke richting dan wordt de straat wat minder gezellig. Er is autoverkeer en een trambaan bijgekomen. Aan beide zijden ligt wel een brede stoep voor de voetgangers. Aan dit stuk van de Schadowstrasse bevinden zich onder andere de C&A, Karstadt warenhuis, Galeria Kaufhof warenhuis en voor fotografie liefhebbers is Foto Koch in Düsseldorf een begrip.

Rondom Düsseldorf zijn ook diverse outletcentra van bekende kledingmerken, daarover schrijf ik in een ander artikel binnenkort meer informatie.