Bezienswaardigheden Düsseldorf (2024)

Een dag is niet genoeg om alle bezienswaardigheden in Düsseldorf te bekijken, trek er gerust een weekeind voor uit. Of je graag oude historische gebouwen bekijkt, of liever moderne architectuur in Düsseldorf komt iedereen tot zijn recht. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er ook veel musea in de stad te vinden.

Altstadt

Altstadt van Düsseldorf

Een bezoek aan Düsseldorf is niet compleet zonder een bezoek aan de Altstadt, Al wandelend zie je het ene na het andere prachtige gebouw. Al is er een beetje sprake van schone schijn. De meeste gebouwen zijn namelijk na de oorlog herbouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden grote delen van Düsseldorf namelijk gebombardeerd door de geallieerden. In tegenstelling tot veel andere steden is het in Düsseldorf gelukt om de oude gebouwen weer in ere te herstellen.


Rathaus van Düsseldorf

Dusseldorf Rathaus

Hierboven beschreef ik de Altstadt al, en het Rathaus van Düsseldorf staat aan het Marktplatz in de Altstadt. Grote delen van het Rathaus stammen uit 1570. Ten tijde stond het Rathaus in het midden van de Altstadt en diende als stadhuis. Nu bestaat het Rathaus van Düsseldorf uit 5 gebouwen of eigenlijk vleugels.


Rheinturm

Dusseldorf Rheinturm

Iedere grote stad in Duitsland heeft wel een hoog gebouw, een zogenaamde landmark, in Keulen is er de prachtige Keulse dom, en in Frankfurt is de skyline alleen al een bijzonder gezicht. Dusseldorf heeft vanuit de geschiedenis eigenlijk geen markante gebouwen aan de horizon op de hoge zendmast aan de Rijn na dan. Boven in de toren bevinden zich een uitzichtsplatform, een cafe, en een draaiend restaurant. lees verder


Rheinpromenade

Dusseldorf Rheinuferpromenade

Heerlijk is het hier, vooral met een zonnetje erbij kun je over de Rheinuferpromenade van Düsseldorf heerlijk slenteren, de promenade is in totaal net geen 2 kilometer lang (1928 meter) en is de verbinding tussen de Altstadt en de Medienhafen. Neem gerust wat tijd voor de wandeling en zet je zelf even neer op de trappen bij het Burgplatz en laat de scheepjes voorbijgaan over de Rijn. Voor een natje en een droogje kun je terecht bij één van de vele restaurants.


Köningsallee

Dusseldorf Koningsallee

Wat zou Düsseldorf zijn zonder de KÖ? Het is namelijk veel meer dan één van de belangrijkste winkelstraten van de stad. De Köningsallee wordt door de inwoners van Düsseldorf ook wel de Kö genoemd. De lange straat waarbij prachtige kastanjebomen de straat elegantie geven is het domein van vele luxueuze merken waarbij je op je wenken wordt bediend. Naast de winkels van de dure merken vindt je op de Köningsallee ook drie hotels uit het luxe segment, alle hotels hebben 5 sterren met als extra toevoeging Superieur!


Medienhafen

Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Een mooi voorbeeld van stedelijke vernieuwing, De Medienhafen in Dusseldorf was vroeger een oude industriehaven. Samen met een paar gerenommeerde architecten is het gebied onderhanden genomen met als resultaat een opvallende wijk als het gaat om architectuur en inrichting. Het leuke is dat veel oude delen zoals de havenkraan en het spoor waarop de kraan rijdt onderdeel zijn geworden van de nieuwe wijk. In de Medienhafen vindt je ook enkele leuke en hippe hotels.


De Hofgarten

Iedere grote stad in Duitsland heeft wel een stadspark, en deze ontbreekt natuurlijk in Düsseldorf niet. De Hofgarten wordt vooral in de zomermaanden graag gebruikt door de inwoners van Düsseldorf om even de drukte van de stad te vergeten. Het grootste deel van het park bestaat uit grasvelden, en prachtige beukenlanen. Natuurlijk afgwisseld met vijvers en de speelvoorzieningen in het park worden veel gebruikt door kinderen. Neem bijvoorbeeld een kop koffie en een broodje mee en zoek een rustig bankje op en geniet even van de rust in dit prachrige stadspark.


Het EKÖ-haus

Düsseldorf heeft verhoudingsgewijs in Duitsland de meeste inwoners uit Japan binnen haar gemeentegrens. Al sinds de Eerste Wereldoorlog heeft de stad een nauwe band met het land van de rijzende zon. In Düsseldorf tref je dus ook Japanse scholen aan, zijn er Japans georiënteerde hotels en kom je veel Japanse bouwwerken tegen. Net buiten het centrum van Düsseldorf ligt het EKÖ haus, het is een centrum voor de Japanse gemeenschap en voor iedereen geopend. Er worden veel theeceremonies en Japans georiënteerde festivals georganiseerd. Ook liefhebbers van Sushi zijn in Düsseldorf aan het juiste adres. Het aanbod aan Japans georiënteerde restaurants is groot.


De Sint-Lambertuskerk

Het is geen grote kerk met maar 54 meter, als het gaat om de hoogte is de kerk ook niet bijzonder te noemen. Maar de torenspits van de Sint-Lambertuskerk is wel bijzonder. Deze gedraaide vorm ontstond door het gebruik van slecht gedroogd hout tijdens de herbouw van de kerk na de brand in 1815. Tijdens het bouwen begon de houtconstructie onverwacht te draaien en daardoor heeft de torenspits de bijzondere gedraaide vorm. De Sint-Lambertuskerk staat dus met recht tussen de bezienswaardigen in Düsseldorf.


Bekijk de bezienswaardigheden in Düsseldorf met de Düsseldorfcard

Bezoek alle musea en bezienswaardigheden in Düsseldorf met de Düsseldorfcard en maak gratis gebruik van het openbaar vervoer in de stad. De handige kortingskaart voor de stad kun je online kopen en geeft k bij veel bezienswaardigheden en musea korting. Je kunt de kaart gebruiken in alle bussen, trams, treinen in zone A.