Vliegveld Düsseldorf (2024)

De luchthaven Düsseldorf (IATA code DUS) is de derde luchthaven van Duitsland, alleen Frankfurt en München staan boven Düsseldorf. Het vliegveld ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad zelf en is goed bereikbaar met de trein en met de auto. Vooral voor Nederlanders in de grensstreek is het vliegveld Düsseldorf (met andere woorden Düsseldorf Airport) goed bereikbaar. Vanuit deze Duitse luchthaven kun je in de praktijk naar alle bestemmingen op de wereld vliegen.

Het is een belangrijke basis voor Lufthansa en de Duitse low cost maatschappij Eurowings. Gelukkig vliegen er meer maatschappijen van en naar Düsseldorf, in totaal zijn het er meer dan 70, waarbij je kunt kiezen uit meer dan 180 bestemmingen in meer dan 50 landen.

Basis voor veel low cost maatschappijen

Naast Eurowings en Lufthansa spelen Condor. Tuifly en Easyjet een belangrijke rol op de luchthaven, vooral in de vluchten naar de populaire vakantiebestemmingen zoals Ibiza, Mallorca en de Griekse eilanden.

In 2019 werd de luchthaven door 25 miljoen passagiers gebruikt als vertrek- of eindbestemming. In totaal vonden er in dat jaar meer dan 225.000 vliegbewegingen plaats op de luchthaven.

Waar ligt Düsseldorf Airport

Vliegveld Düsseldorf

De luchthaven ligt op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Düsseldorf, en beschikt over een eigen afrit van de autobaan A44 (deel van de stadsring om Düsseldorf)

De luchthaven heeft sinds 2000 een eigen treinstation. Dit station ligt echter 2,5 kilometer van de hoofdterminal. Door de hypermoderne Skytrain word je al zwevend naar de terminal gebracht. De Skytrain is een onbemande trein en rijdt tussen het station de twee parkeerterreinen voor langparkeren en de twee terminals. De rit met de Skytrain duurt ongeveer zeven minuten.

Luchthaven Düsseldorf station

Het treinstation ligt aan de directe spoorverbinding tussen Keulen en Duisburg, hierdoor stoppen dagelijks meer dan 400 treinen op het station. Met een overstap in Duisburg is de luchthaven vanuit Amsterdam in 2,5 uur bereikbaar vanaf Amsterdam. Je reist dan het grootste deel met de hogesnelheidstrein ICE, treinkaarten kun je vooraf boeken voor € 19,- via NS international.

Parkeren bij de luchthaven van Düsseldorf

Kom je met de auto naar Düsseldorf dan zul je in eerste instantie verbaasd zijn over de lage tarieven in vergelijking met Schiphol. Als je vooraf boekt, kun je al een week parkeren voor minder dan 30 euro. Voor meer informatie over parkeren bij de luchthaven Düsseldorf kun je het beste even een kijkje nemen op de website van de luchthaven zelf.

Er zijn ongeveer 20.000 parkeerplaatsen waarvan de meeste (17.000) overdekt zijn. Ga je langer dan een week op vakantie dan parkeer je het voordeligst in de parkeergarages P4 en P5, de goedkoopste parkeerplekken vind je op P23 deze parkeerplaats ligt op 10 minuten lopen van de hoofdterminal.

Zoek je een betaalbare parkeerplek op de luchthaven? Vergelijk dan eens de prijzen voor het parkeren bij Düsseldorf Airport.

De Terminals

De drie terminals van de Luchthaven Düsseldorf zijn van een afstand immens groot. Zodra je eenmaal de juiste Terminal hebt gevonden dan valt gelukkig reuze mee. De opzet van de terminals is groot en je hebt gelukkig nooit het gevoel dat je iemand in de weg staat of dat er te weinig ruimte is bij de incheckbalies. Vanzelfsprekend kun je voor veel vluchten al vooraf online inchecken.

KLM en Air France gebruiken Terminal B. Lufthansa en Eurowings gebruiken de voorzieningen van terminal A. Deze kunnen wijzigen, controleer dus bij aankomst altijd even de website van de luchthaven zodat je de actuele informatie hebt.

Winkels en restaurants op de Luchthaven Düsseldorf

Zowel voor- als achter de toegangscontrole op de luchthaven vind je tientallen winkels. Van luxe kleding tot lekkere luchtjes en natuurlijk ontbreken de nodige verkooppunten van sterke alcoholhoudende drank niet.

Heb je trek gekregen tijdens het wachten? Geen probleem, er zijn tientallen kleine en grotere restaurants en bars te vinden. Het aanbod is vooral gericht op snelheid en fastfood.

Hotels op en nabij het vliegveld Düsseldorf

Het nadeel van goedkope vakantievluchten is dat ze vaak vroeg vertrekken, tel je daarbij de reis naar de luchthaven op en het risico op vertragingen onderweg dan weet je van tevoren al dat dit ongekend veel stress oplevert. Dat is geen lekker begin van je vakantie.

Boek dus voor vertrek gewoon een hotel en reis een dagje eerder naar de luchthaven Düsseldorf. Dat hotel hoeft helemaal niet duur te zijn. Er is namelijk genoeg aanbod. Wij checken altijd de prijzen op de website van Trivago. Daar worden namelijk alle prijzen van de hotels vergeleken. Zo boek je altijd het goedkoopste hotel op de luchthaven.

Hoe lang van tevoren op vliegveld Düsseldorf zijn?

We raden aan om 2 tot 3 uur vooraf aanwezig te zijn voor de vertrektijd van je vlucht. Vlieg je intercontinentaal dus buiten Europa controleer dan goed wat je luchtvaartmaatschappij voorschrijft.

Reis je vanuit Nederland naar Düsseldorf, hou dan rekening met files en oponthoud onderweg.

Heeft Düsseldorf 2 luchthavens?

Vliegveld Düsseldorf

Düsseldorf heeft één luchthaven. Helaas wordt de luchthaven van Weeze nog wel eens door de goedkope low cost airlines als Düsseldorf benoemd. Echter, deze ligt luchthaven 55 km verder op en is de verbinding met het openbaar vervoer matig tot slecht te noemen.

Kan ik voordelig parkeren op de luchthaven van Düsseldorf?

parkeren vliegveld düsseldorf

Ja, er zijn diverse opties om te parkeren, kies altijd voor lang parkeren als je langer dan 3 dagen op reis bent.

Kan ik met de trein naar het vliegveld van Düsseldorf?

trein naar vliegveld dusseldorf

Ja, je kunt zelfs met de hogesnelheidstrein naar het Hauptbahnhof reizen. Vanaf het Hauptbahnhof rijdt er iedere 12 minuten een trein of een s-bahn naar de luchthaven. Bij NS-international kun je al een kaartje boeken voor € 19.