Vliegveld Düsseldorf

Vliegveld DusseldorfDe luchthaven van Düsseldorf (IATA code DUS) is de derde luchthaven van Duitsland, alleen Frankfurt en München staan boven Düsseldorf.

Het is een belangrijke basis voor Lufthansa en de Duitse low-cost maatschappij Air Berlin. Gelukkig vliegen er meer maatschappijen van en naar Düsseldorf, in totaal zijn het er meer dan 85, waarbij je kunt kiezen uit meer dan 180 bestemmingen in meer dan 50 landen.

Basis voor veel lowcost maatschappijen

Naast Air Berlin en Lufthansa spelen Condor. Tuifly en Eurowings (de nieuwe Germanwings) een belangrijke rol op de luchthaven, vooral in de vluchten naar de populaire vakantiebestemmingen zoals Ibiza, Mallorca en de Griekse eilanden.

In 2014 werd de luchthaven door bijna 22 miljoen passagiers gebruikt als vertrek- of eind bestemming.

De luchthaven ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Düsseldorf, en beschikt over een eigen afrit van de autobahn A44 (deel van de stadsring om Düsseldorf)

De luchthaven heeft sinds 2000 een eigen treinstation. Dit station ligt echter 2,5 kilometer van de hoofdterminal. Door de hypermoderne Skytrain wordt je al zwevend naar de terminal gebracht.

Het treinstation ligt aan de directe spoorverbinding tussen Keulen en Duisburg, hierdoor stoppen dagelijks meer dan 300 treinen op het station. Met een overstap in Duisburg is de luchthaven vanuit Amsterdam in 2,5 uur bereikbaar vanaf Amsterdam. Je reist dan het grootste deel met de hogesnelheidstrein ICE, treinkaarten kun je vooraf boeken voor € 19,- via NS international.

Parkeren bij de luchthaven van Düsseldorf

Kom je met de auto naar Düsseldorf dan zul je in eerste instantie verbaasd zijn over de lage tarieven in vergelijking met Schiphol, indien je vooraf boekt kun je al een week parkeren voor minder dan 30 euro.Voor meer informatie over parkeren bij de luchthaven Düsseldorf kun je het beste even een kijkje nemen op de website van de luchthaven zelf.