6 tips voor parkeren bij het vliegveld van Düsseldorf

De luchthaven van Düsseldorf is een goed alternatief voor de drukke nederlandse luchthavens zoals Amsterdam Schiphol en Eindhoven Airport. Het is natuurlijk een stukje verder rijden, maar het aanbod van vluchten naar Europese bestemmingen is aanzienlijk en de prijzen liggen vaak een stukje onder het Nederlandse gemiddelde. Verder vallen veel Duitse schoolvakanties niet samen met de Nederlandse vakanties waardoor bijvoorbeeld een vakantie geboekt in de voorjaarvakantie met een vertrek vanaf het vliegveld Düsseldorf een stuk voordeliger kan zijn.

Maar hoe zit het met parkeren bij de luchthaven van Düsseldorf? We komen er regelmatig en we hebben een paar handige tips voor je opgeschreven.

1. Controleer het adres en de reviews

In de afgelopen jaren is er wat wildgroei ontstaan met parkeeraanbieders in en om de luchthaven van Düsseldorf. Niet allemaal met de beste bedoelingen. Controleer dus goed of het adres bestaat en zoek eventjes bij de bekende reviews websites voor parkeren in Düsseldorf.

2. Geef nooit je autosleutel af.

Het komt ook voor dat er parkeerplaatsen zijn waar je de autosleutel af moet geven. Helaas zijn dit vaak parkeerbedrijven die doen alsof je auto geparkeerd wordt in een bewaakte, overdekte parkeergarage of een leegstaande bedrijfshal. Helaas, deze sluwe ondernemers parkeren je auto gewoon ergens in een woonwijk of op een vaag industrieterrein. Bovendien is je auto niet verzekerd mocht één van deze “parkeerhulpjes” een ongelukje krijgen terwijl jij ergens aan het strand ligt.

3. Wildparkeren in een woonwijk, doe maar niet.

Het klinkt als een goed idee, je parkeert je auto in een woonwijk niet ver van de luchthaven en gaat met een taxi of het openbaar vervoer naar de luchthaven. Helaas je buitenlandse kenteken valt op en de buurtbewoners zijn er niet zo blij mee als er een buitenlandse auto de parkeerplekken in de buurt bezet houden. Mogelijk kom je na je vakantie terug en staat je auto met vier lekke banden of is er schade aan je auto. Kies dus altijd voor een officiële parkeerplaats.

4. Kies voor een parkeergarage in de buurt van de luchthaven

parkeren vliegveld düsseldorf

Er zijn rondom de luchthaven diverse parkeergarages waarbij de prijzen een stuk lager liggen dan bij de luchthaven zelf. Vergelijk op de bekende parkeervergelijkers eens naar de goedkoopste oplossingen.

5. Boek een Park & Fly overnachting

Veel hotels rondom de luchthaven hebben een groot parkeerterrein of een eigen parkeergarage. Vaak kun je daar voor vertrek een nacht in het hotel boeken en je auto voor een week laten staan. Vertrek eens een dag eerder en ga lekker ontspannen op reis. De hotelshuttle bus brengt je namelijk comfortabel naar de luchthaven en haalt je ook weer op zodra je weer in Düsseldorf bent.

6. Parkeren op p24

De goedkoopste parkeerplek bij de luchthaven Düsseldorf is P24, deze ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de luchthaven. Er zijn 1100 parkeerplaatsen die makkelijk via de autobaan A44 bereikbaar is. Volg de route met de borden “Langzeit parken SPAR” richting P24.

Een overdekt alternatief voor P24 is de parkeergarage P4 of P5. Deze parkeerplekken zijn wel wat duurder, maar je staat zoals gezegd overdekt en je bent in 2 minuten met de moderne monorail de SkyTrain in de Terminal van het vliegveld.